Каде се наоѓа областа „Плодната полумесечина“?

Каде се наоѓа областа „Плодната полумесечина“?

Дали некогаш сте се восхитувале на древните цивилизации? Од каде започнала првата цивилизација? Сте се запрашале ли каков бил животот пред илјадници години? Доколку некогаш сте ја проучувале древната историја, веројатно сте чуле за местото наречено Месопотамија? Месопотамија, што во превод означува „земја помеѓу две реки“, се нарекувале областите меѓу реките Тигар и Еуфрат. Месопотамија … Continue reading »