„Музиката се создава така како што ја чувствуваш, исто како и животот…“ – интервју со Огнен Анастасовски-Окац

„Музиката се создава така како што ја чувствуваш, исто како и животот…“ – интервју со Огнен Анастасовски-Окац

Вечерва, 12.04.2014, во City Hall Centar, со почеток од 22.00 часот, е закажан последниот концерт на Bei The Fish. Концерт кој ќе ги заокружи дванаесетте години заедничко творење и свирење на Огнен Анастасовски, Ненад Тонкин и Валентина Миновска. „At The End of the Sand“, последниот албум на бендот, можеби најрекапитуларниот и најзрелиот звук во целото … Continue reading »
EP I AM – деби EP на Sweet Rapscallions [Шарла CD 004]

EP I AM – деби EP на Sweet Rapscallions [Шарла CD 004]

Во петок, 11.04.2014, со почеток од 21.30 часот, во Ла Кања во Старата скопска чаршија ќе се одржи промоција на четвртото издание на Шарла EP Клубот, деби EP на Sweet Rapscallions – насловено EP I AM. Неуморно трагајќи по нови музички имиња Шарла полека, но сигурно го трасира својот пат, презентирајќи ни’ автентични, несекојдневно спакувани, квалитетни … Continue reading »
Музички албум: Твоите Траги (2013)

Музички албум: Твоите Траги (2013)

Оригинален насов: Traces of You (4ти октомври, 2013) Жанр: индиска музика Изведувач: Анушка Шанкар, Нора Џонс Во декември 2012 година, пред смртта на индиската музичка икона Рави Шанкар, неговата ќерка, (композитор и извонреден свирач на ситар) Анушка Шанкар, работеше на својот седми музички албум. Анушка Шанкар го започна сојот музички живот, сериозно посветувајќи и се … Continue reading »
Концерт: U2, во живо на Црвените Карпи

Концерт: U2, во живо на Црвените Карпи

Оригинален насов: U2 Live at Red Rocks: Under a Blood Red Sky (1983) Жанр: рок, пост-панк Изведувач: U2 (Ју-ту) U2 (Ју-ту) е името на популарната ирска рок група, формирана во Даблин во 1976 година. Членови на групата се Боно (вокал и гитара), Еџ (гитара, клавир, бас и вокал), Адам Клејтон (бас) и Лари Мален (тапани). … Continue reading »
Mузички проект: Пробот

Mузички проект: Пробот

Музички албум | хеви метал проект Жанр: хеви метал| треш метал Probot е хеви метал проект на Dave Grohl, поранешниот тапанар на Nirvana и сегашниот гитарист и вокал на Foo Fighters. По неколку годишната популарност на алтернативната рок сцена, Dave Grohl, поранешниот тапанар на Nirvana и сегашниот гитарист и вокал на Foo Fighters, добил желба … Continue reading »