Фламенго танц

Фламенго танц

Фламенго е шпанска, уметничка форма, составена од три дела: свирење гитара, песна и танц. Фламенгото потекнува од јужните региони на Шпанија, но било и под влијание на многу светски култури, вклучувајќи ги Латинска Америка, Куба како и еврејските традиции. Првичниот фламенго танц не бил придружен со музика, туку само со пеење и плескање со рацете … Continue reading »