ДРАГАН БЈЕЛОГРЛИЌ – УНИВЕРЗАЛЕН КВАЛИТЕТ ПОСЕДУВАМЕ СИТЕ, СЕКАДЕ

ДРАГАН БЈЕЛОГРЛИЌ – УНИВЕРЗАЛЕН КВАЛИТЕТ ПОСЕДУВАМЕ СИТЕ, СЕКАДЕ

„Во минатото, домашната кинематографија создаваше филмови кои ги интересираа и старите и младите и до пред некоја година, српските филмови беа многу попопуларни од странските. Но транзицијата, како да предодреди ние Србите, вие Македонците и Хрватите да не правиме наши филмови, туку да гледаме американски“. – Истакна режисерот Драган Бјелогрлиќ на премиерата на српскиот филм „Монтевидео, … Continue reading »