Субкултурите низ објективот на Сикорски

Субкултурите низ објективот на Сикорски

Најновиот проект на полскиот фотограф Шимон Сикорски (Szymon Sikorski)  го третира човековиот стремеж за совршенство, низ призмата на модните белези на субкултурите. Еве што вели Сикорски за проектот: Моето поле на интереси се фокусира на човечкото тело како субјект и објект во денешната популарна култура. Комерцијалниот свет поттикнува и провоцира кон рефлексија на проблемот на … Continue reading »
Зошто модата се менува?

Зошто модата се менува?

Модата е термин за популарен стил, особено за облека. Но, таа преминува и преку облеката кон обувките, накитот, па дури и стилот на нашата фризура. За голем број луѓе модата е од големо значење. За нив е битно постојано да ги имаат на себе најновите модни креации. Но, за други пак не е воопшто битно … Continue reading »