Њујоршкото метро во 1946, фотографирано од 17-годишниот Стенли Кјубрик

Њујоршкото метро во 1946, фотографирано од 17-годишниот Стенли Кјубрик

Каков бил животот во САД во 1946 година? Овие фотографии на 17-годишниот Стенли Кјубрик, ни овозможуваат мал поглед во секојдневниот живот на њујоршкото метро. Две недели во текот на 1946-та, Кјубрик работел за магазинот LOOK, фотографирајќи го секојдневието на градот.