ЛЕГО и Војна на Ѕвездите низ фотографска приказна

ЛЕГО и Војна на Ѕвездите низ фотографска приказна

По премиерата на првиот филм од серијалот „Војна на Ѕвездите“ во мај, 1977 година, беа потребни шест месеци за тој да пристигне во Финска. Финскиот илустратор и дизајнер Веса Лехтимаки имал 10 години кога за прв пат го гледал на големото платно во историскиот театар Савој во Хелсинки. Тој вели дека двата најголеми моменти од неговото … Continue reading »
Неверојатна, прецизна, Лего преработка на легендарната бркотница на Браќата Блуз

Неверојатна, прецизна, Лего преработка на легендарната бркотница на Браќата Блуз

Кога станува збор за old-school филмски сцени со бркотници со автомобили, само неколку ги исполнуваат условите на деструктивност на класичен трговски центар како Браќата Блуз. Исто така, само неколку класични играчки би можеле да го поминат тестот на издржливост како играчките Лего. Тоа е една од причините поради која оваа дело на автралијанскиот аниматор Данкан … Continue reading »