Замоците во Вестерос

Замоците во Вестерос

Разновидноста на замоците во Вестерос, претставува врв на фасцинација, како за читателитe, така и за измислените жители на кралството создадено од Џорџ Р. Р. Мартин. Тие носат горди имиња, постојат цели векови, а имаат и славни истории, преполни со крвави битки и големи херои. Но, сигурно ве интересира зошто се изградени баш такви и која … Continue reading »
Каде се наоѓа најголемиот замок во светот?

Каде се наоѓа најголемиот замок во светот?

Познавате ли замоци кои се наоѓаат во близина на местото каде живеете? Доколку не се наоѓаме во средновековна Европа, шансите да постои друг замок во наша близина, се многу мали. Би било многу интересно кога би можеле да живееме во времето на витезите, кралевите и кралиците. Но, сепак немале сите можност да живеат во замоци … Continue reading »