Извонредни акустични вештини на животните

Извонредни акустични вештини на животните

Од мајмунски крикови, до штракања на канџите на штракачките ракчиња, животните користат моќни звуци за да направат сé за утврдување на својата територија и за стаписување на пленот. Постои многу голем опсег на способност и гласност на животните. Иако гласовите и звуците на секое животно се извонредни на посебен начин, како резултат на милиони години на … Continue reading »
Осло – динамичната метропола

Осло – динамичната метропола

Гледајќи ја картата на Европа и сакајќи да се инспирираме за едно неодоливо искуство, изборот овојпат падна на Осло. Звучен, елегантен и пред се скап, за нас претставуваше доволоно голем предизвик, а се надеваме и за вас. Ќе се изненадите дека ова всушност не е голем град, а сепак достоинствено го носи епитетот метропола. Името на … Continue reading »