„Музиката се создава така како што ја чувствуваш, исто како и животот…“ – интервју со Огнен Анастасовски-Окац

„Музиката се создава така како што ја чувствуваш, исто како и животот…“ – интервју со Огнен Анастасовски-Окац

Вечерва, 12.04.2014, во City Hall Centar, со почеток од 22.00 часот, е закажан последниот концерт на Bei The Fish. Концерт кој ќе ги заокружи дванаесетте години заедничко творење и свирење на Огнен Анастасовски, Ненад Тонкин и Валентина Миновска. „At The End of the Sand“, последниот албум на бендот, можеби најрекапитуларниот и најзрелиот звук во целото … Continue reading »
Концерт на скопскиот, панк-рок музички состав „Флукс“

Концерт на скопскиот, панк-рок музички состав „Флукс“

Скопскиот, панк-рок музички состав Флукс, веќе 20 години создава впечатливи и мелодични дела. Составот кој низ годините воопшто се нема променето, е следниот: Марко Пановски-вокал, Недан Пановски-Зајо-гитара, Мишко Чунихин-гитара, Влатко Чачоровски-Чоле-бас гитара, Слободан Хаџи Илиев-Данко-тапани. Познати по своите интензивни, понекогаш дури и лути текстови со загризувачки општествени коментари, но и по панкерската музичка слобода, Флукс, творат низ динамични и хармониски линии, посветени на социјално … Continue reading »
Борбата продолжува – Лоши деца го отвараат Таксират 15

Борбата продолжува – Лоши деца го отвараат Таксират 15

Жица: Чест е да свириш со The Exploited, еден од врвните панк бендови од таа генерација. Скопскиот панк бенд Лоши Деца, ќе ја има честа да го отвори 15-тото издание на Таксират, кое ќе се одржи на 28 декември (сабота), во Метрополис Арената во Скопје. Иако ги нема на официјалните плакати, сепак е сигурно – … Continue reading »
Поклон! во живо на Канал 103

Поклон! во живо на Канал 103

Недела, 1 декември, 22 часот Уште една концертна премиера во радио серијалот Ако никој не свири.. во живо на Стотројка. Оваа недела во глувата соба на Канал 103 ќе настапи новиот музички проект, насловен Поклон! Поклон! е креативна дружба на неколку музичари и уметници, веќе добро познати на македонската културна сцена: Владимир Лукаш (гитара); Вук … Continue reading »
Концерт: U2, во живо на Црвените Карпи

Концерт: U2, во живо на Црвените Карпи

Оригинален насов: U2 Live at Red Rocks: Under a Blood Red Sky (1983) Жанр: рок, пост-панк Изведувач: U2 (Ју-ту) U2 (Ју-ту) е името на популарната ирска рок група, формирана во Даблин во 1976 година. Членови на групата се Боно (вокал и гитара), Еџ (гитара, клавир, бас и вокал), Адам Клејтон (бас) и Лари Мален (тапани). … Continue reading »