Мега инсталации

Мега инсталации

Колку некое дело е поразлично од остатокот, толку е попривлечно за нас како спектатори, принудувајќи не да го задржиме фокусот на него, да ги асимилираме деталите, да направиме смисла од сето тоа и да го складираме во нашиот ум. Еден скромен концепт, како што е големината, може да се трансформира во прекрасен инструмент, кој што … Continue reading »
Симпатично и брзо совладување на кинескиот јазик

Симпатично и брзо совладување на кинескиот јазик

Според современи истражувања, за општо познавање на кинескиот јазик потребни се 2200 часа. Но, ново развиениот систем, со фокус на нов концепт за учење, наречен „Chineasy“ (едноставен кинески), може да ни помогне при совладување на основната писменост за само неколку дена. Chineasy, ни помага при учење на основните, традиционални и поедноставни кинески знаци, преку нивно … Continue reading »