Камуфлажа, Автопортрети

Камуфлажа, Автопортрети

„Somewear’’ се серија на автопортрети кои се борат со идејата на идентитетот, создадени од аргентинската модна фотографка Lucia Fainzilber.  За да ја креира оваа чудесна камуфлирана уметност, таа се фотографира себеси облечена во парчиња кои се совпаѓаат со боите и дезените на позадината. Дали облеката е нешто што го користиме за да се скриеме зад … Continue reading »
Дали и животните играат криенка?

Дали и животните играат криенка?

Пу, барам! Криенка е една од најдобрите игри! Но, за животните таа претставува нешто повеќе. Таа е преживување. Доколку сте учеле за природниот синџир на исхрана, тогаш знаете дека животните се ловат и јадат едни со други. Животните кои ловат ги нарекуваме – предатори. Животните кои се ловени од предаторите, ги нарекуваме – плен. Пленот … Continue reading »