Колку долго може да преживееме без вода?

Колку долго може да преживееме без вода?

Луѓето можат да живеат со недели без храна. Но, без вода…тоа е веќе друга приказна. Две третини од тежината на човечкото тело се состои од вода. На луѓето им е потрeбна вода за циркуација на крвта, за дишење и за претворање на храната во енергија. Водата е една од најважните хранливи материи во човечкото тело. Нашето тело постојано губи вода: преку потење, мокрење, па … Continue reading »