Што е тоа жив песок?

Што е тоа жив песок?

Луѓето со векови стравувале од живиот песок, затоа што се верувало дека ги вовлекува своите жртви додека целосно не потонат. Но, ова не е точно. Ако некој знае како да постапи кога ќе пропадне во жив песок, тогаш сето тоа воопшто не е опасно. Живиот песок е лесен, растресит песок помешан со вода. Тој на … Continue reading »