Вес Андерсон – Календар за 2016 година

Вес Андерсон – Календар за 2016 година

Членовите на Гик Клубот од училиштето Никулец, силните поборници на креативноста и убавите начини за изразување на светот, постојано се трудат и денес да создаваат митови и легенди околу нив, што понекогаш ги чини заборав на времето. Како и секогаш инспирирани од енигматската режисерска естетика на Вес Андерсон, можеби доцна, но со искрена радост и … Continue reading »
Календар, 2016 – Игра на тронови

Календар, 2016 – Игра на тронови

„Дозволете ми господару, за последен пат да ве посоветувам“, рече старецот, „истот совет што еднаш му го дадов на брат ми, кога се разделивме за последен пат. Имаше триесет и три години кога Големиот Совет го качи на Железниот Престол. Возрасен човек, со синови свои, но на некој начин, сé уште момче. Поседуваше невиност Ег, … Continue reading »