Алекс Хог Андерсен Бескоскениот | Интервју

Алекс Хог Андерсен Бескоскениот | Интервју

Викинзите се вратија со вториот дел од четвртата сезона на ТВ екраните, а со нив и Ивар Бескоскениот – пораснат. Алекс Хог Андерсен (Alex Høgh Andersen) презема комплицирана улога, а меѓу снимањето на сцените, создава прекрасни фотографии на сетот во Ирска. Во продолжение, говори за ова неверојатно искуство. Претстави ни се и кажи ни како се … Continue reading »
„Музиката се создава така како што ја чувствуваш, исто како и животот…“ – интервју со Огнен Анастасовски-Окац

„Музиката се создава така како што ја чувствуваш, исто како и животот…“ – интервју со Огнен Анастасовски-Окац

Вечерва, 12.04.2014, во City Hall Centar, со почеток од 22.00 часот, е закажан последниот концерт на Bei The Fish. Концерт кој ќе ги заокружи дванаесетте години заедничко творење и свирење на Огнен Анастасовски, Ненад Тонкин и Валентина Миновска. „At The End of the Sand“, последниот албум на бендот, можеби најрекапитуларниот и најзрелиот звук во целото … Continue reading »
„3 дена… 5 песни… соло издание“, Љупа Ангелов

„3 дена… 5 песни… соло издание“, Љупа Ангелов

Интервју со Љупа Ангелов, Lepi Xhoni Blla Blla Blla, Bei The Fish и P.M.G. Collective се музичките состави преку кои го запознавме Љупа Ангелов, дечкото со неверојатен музички талент. Неговата приказна продолжува со формирањето на сопствен бенд во 2007-та година. The John. Бенд добро познат на македонската алтернативна сцена. Бенд чиј последен албум „Waufvw“ беше прогласен … Continue reading »