Музички инструменти фотографирани од внатрешноста

Музички инструменти фотографирани од внатрешноста

Велат дека убавината доаѓа од внатре, а се чини дека кога е во прашање музиката, тоа може и буквално да се протолкува – повеќето звуци во музиката се создаваат во внатрешноста на инструментите. Вака Björn Ewers и Mona Sibai ја објаснуваат идејата за промотивните постери изработени за потребите на Берлинскиот Филхармониски Оркестар (герм. Berliner Philharmoniker). … Continue reading »
Оркестар

Оркестар

Оркестар е ансамбл или група од музичари кои свират разни инструменти како, жичени инструменти, дувачки инструменти, дрвени дувачки инструменти, гудачки инструменти и ударни инструменти. Оркестарот кој има 50 членови се нарекува „камерен оркестар“. Оркестарот во полн состав од 50 до 100 музичари, се нарекува „симфониски оркестар“ или „филхармониски оркестар“. Бројот на музичари во составот зависи … Continue reading »