Уметност од шајки

Уметност од шајки

Триесет сантиметри долги шајки обично се користат за спојување и заковување на некој предмет, но тоа не е единствената работа која може да се направи со овие метални игли. John Bisbee бил толку многу заинтригиран од тоа како клинците можат да се редат, па одлучил да отиде чекор понатаму и да ги претвори железните алати … Continue reading »
Несекојдневни сетови на улиците во Њујорк

Несекојдневни сетови на улиците во Њујорк

Фотограф, инсталира несекојдневни сетови на улиците на Њујорк , а потоа ги остава минувачите да уживаат во нив Станува збор за тековен уметнички проект, дело на фотографот Justin Bettman и стилистот Godze Eker, по име „Улични сетови”. Дуото користи мебел кој е фрлен, или практично најден на улиците. Едиственото нешто кое го менуваат е локацијата … Continue reading »
Што е улично плетење?

Што е улично плетење?

Сте знаеле ли дека меѓу сите работи со кои може да се создава уличната уметност, е и преѓата? Зборуваме за уличното плетење, познато и како урбано плетење, графити плетење, герила плетење. Уличното плетење е вид на графити или улична уметност, која користи шарени, плетени или хеклани предива или влакна, наместо бои или креди. Инсталациите на … Continue reading »