Nikulec Pop-up Store

Nikulec Pop-up Store

„Добредојдовте во првата поп-ап продавница Никулец“, одекнува разгласот во училиштето за мудрости и вештини. Зад големите двокрилни порти на училиштето за мудрости и вештини, во зеленкастиот мрак на централниот хол, засвети првата поп-ап продавница Никулец. Тука можете да ги најдете нештата кои учениците, одвреме-навреме ги создаваат од она што го учат, од шемите на бои и … Continue reading »
Изложба на делата на македонските графити цртачи

Изложба на делата на македонските графити цртачи

Во понеделник, на 16-ти декември 2013 година, во Автономниот Културно Социјален Центар (АКСЦ), ќе се отвори изложба на делата од повеќе македонски графити цртачи. Оваа посебна изложба, која ќе биде отворена за посетителите до 20-ти декември, е задолжителна. Таму вистински ќе ја доживееме магијата на таговите, имињата, илустрациите, ќе ја дознаеме вредноста на знаците во … Continue reading »
Симпатично и брзо совладување на кинескиот јазик

Симпатично и брзо совладување на кинескиот јазик

Според современи истражувања, за општо познавање на кинескиот јазик потребни се 2200 часа. Но, ново развиениот систем, со фокус на нов концепт за учење, наречен „Chineasy“ (едноставен кинески), може да ни помогне при совладување на основната писменост за само неколку дена. Chineasy, ни помага при учење на основните, традиционални и поедноставни кинески знаци, преку нивно … Continue reading »