„10 години страст, љубов и енергија“ – изложба на Миле-SRK!

„10 години страст, љубов и енергија“ – изложба на Миле-SRK!

Додека игравме баскет на игралиште, не забележавме дека две 10 годишни момчиња со спрејови во рака застанале да нé гледаат. Зaвршивме, седнавме до нив и бидејќи веќе бевме сигурни дека ја сакаат графити уметноста, почнавме да ги распрашуваме дали цртаат, каде цртаат, како се потпишуваат…На крај ги прашавме и дали им е познат тагот „SRK“. … Continue reading »
Паркот Јокршир

Паркот Јокршир

Односот помеѓу уметноста и природата, отсекогаш бил еден од основните концепти во теоријата на уметност, а Yorkshire Sculpture Park оваа конекција, ја истражува со исклучителна брилијантност. Поставен на 500 хектари во живописната англиска природа, посетителите ќе наидат на инспиративни скулптури, минувајќи низ имотот Бретон, од 18-от век. Опсегот на изложени дела е огромен, а паркот … Continue reading »
Изложба на делата на македонските графити цртачи

Изложба на делата на македонските графити цртачи

Во понеделник, на 16-ти декември 2013 година, во Автономниот Културно Социјален Центар (АКСЦ), ќе се отвори изложба на делата од повеќе македонски графити цртачи. Оваа посебна изложба, која ќе биде отворена за посетителите до 20-ти декември, е задолжителна. Таму вистински ќе ја доживееме магијата на таговите, имињата, илустрациите, ќе ја дознаеме вредноста на знаците во … Continue reading »