Звучни ефекти

Звучни ефекти

Знаете ли како звучи крик на тираносаурусот Рекс? Но, размислете. Дали тираносаурусот Рекс сеуште талка по Земјата? Не! Тој е денес присутен само во филмовите. Во тој случај, од каде би знаеле како звучи неговиот крик? Благодарение на тонските мајстори и звучните инженери, нашите омилени филмови, телевизиски емисии и радио програми, оживуваат звуци на нешта … Continue reading »