Пријава за креативните работилници од „Островот на имагинацијата“

Пријава за креативните работилници од „Островот на имагинацијата“

Почнувајќи од втората половина од месец септември до првата недела на месец ноември ќе се одржуваат креативните работилници од проектот „Остров на имагинацијата“ поддржан од Community Engagement Grants на Амбасадата на САД во Скопје. Во текот на овие два месеци се предвидени 16 бесплатни креативни работилници за ученици на возраст од 9 до 11 години … Continue reading »
Што се номади?

Што се номади?

Номади се заедници на луѓе кои немаат постојано место на живеење и често патуваат. Голем број номади прават преселби со промените на годишните времиња, во потрага по храна, вода и места каде животните кои ги чуваат и одгледуваат, би можеле да пасат. Низ светот, постојат од триесет до четириесет милиони номади. Некои цивилизации, отсекогаш биле … Continue reading »