Математички загатки

Математички загатки

Колку сте вешти во решавања на математички загатки? Колку време ви е потребно да одгатнете една? Математичките загатки се главен, составен дел од рекреативната математика. Сите математички загатки се основаат на математички правила од областа на алгебрата и геометријата. Математичките загатки се вообичаено наменети за еден играч. Еден од најпознатите изумители на математички загатки, бил … Continue reading »