Срце-сопирачки спуст

Срце-сопирачки спуст

Доколку сте мислеле дека е тешко возењето велосипед на дождлив ден, со правец надолу по стрмна планина, тогаш тоа е ништо во споредба со возењето велосипед во такви услови – наназад! Токму тоа го направи еден бестрашен човек кој ужива во опасното. За својот најнов трик, норвешкиот екстремист Eskil Ronningsbakken, го возеше својот велосипед наназад по … Continue reading »
Vanka Regule – Надвор од Нормалното

Vanka Regule – Надвор од Нормалното

Во гратчето Сутиван, на островот Брач, во Хрватска, во втората половина на месец јули се одржува еден неконвенционален и необичен фестивал, наречен Vanka Regule – Надвор од нормалното. Самото име кажува многу. Фестивал на екстремните спортови, со соодветна возбудлива филмска  и музичка програма. Фестивал за сите вљубеници во природата и авантурата. Може слободно да го опишеме … Continue reading »