CHURCH STAGE – музички храм за нов магичен концертен амбиент на Д ФЕСТИВАЛ

CHURCH STAGE – музички храм за нов магичен концертен амбиент на Д ФЕСТИВАЛ

Во импозантната листа на музички учесници кои ќе ги претстават своите настапи на Д ФЕСТИВАЛ веќе се запишаа повеќе од 50 светски, регионални и домашни артисти, а истата секојдневно се проширува. Музичката програма на Д ФЕСТИВАЛ годинава од 15 до 17 јули во Дојран, ќе се одвива на пет бини, а фестивалот ја открива и … Continue reading »
Д Фестивал – сè беше најубаво (фото галерија)

Д Фестивал – сè беше најубаво (фото галерија)

Луѓето можеби најдобро ги откриваме и запознаваме на фестивал. Различни профили на луѓе и возрасти и триесетина артисти кои ја скроија идеалната 3-дневна програма, се претопија на Д Фестивал – турбината на позитивниот амбиент. Дојран беше епицентарот на извонредна фестивалска среќа – искрена атмосфера која ретко се гледа, раце кренати во воздух и мал милион спомени за постојано прераскажување. Д Фестивал … Continue reading »
Д ФЕСТИВАЛ – тридневен маратон на разумот и музиката!

Д ФЕСТИВАЛ – тридневен маратон на разумот и музиката!

Доаѓа денот Д! Тридневен маратон на разумот и музиката!   Д Фестивал за својот скромен петти фестивал официјално го обзнанува целосниот концепт за тридневниот музички маратон кој годинава од 17-ти до 19-ти јули го славиме во Дојран со програма полна со квалитетни артисти, куп активности и едно чудо случувања. Покрај музичката програма, годинава посебно внимание се посветува … Continue reading »