Извонредни акустични вештини на животните

Извонредни акустични вештини на животните

Од мајмунски крикови, до штракања на канџите на штракачките ракчиња, животните користат моќни звуци за да направат сé за утврдување на својата територија и за стаписување на пленот. Постои многу голем опсег на способност и гласност на животните. Иако гласовите и звуците на секое животно се извонредни на посебен начин, како резултат на милиони години на … Continue reading »