За исландските саги

За исландските саги

Да почнеме со прашање: Која е најдобрата читачка земја во светот? Неодамнешни истражувања велат дека во Исланд, повеќе книги се годишно напишани, објавени и продадени по лице, отколу на било кое друго место на планетата. Во просек, еден Исланѓанец чита по четири книги во текот на годината, додека пак еден од десет, нешто објавува во … Continue reading »