Скулптури од гранки кои наликуваат на птичји гнезда

Скулптури од гранки кои наликуваат на птичји гнезда

Скулпторот Patrick Dougherty, комбинирајќи ги своите столарски вештини со љубовта кон природата, создал повеќе од 230 интересни тематски скулптури во изминатите 30 години. Од испреплетени млади фиданки, до масивни вители и форми кои потсетуваат на птичји гнезда. Patrick Dougherty е роден 1945 година, во Оклахома и студирал историја на уметност и вајарство на Универзитетот во … Continue reading »