Географија на Јапонија

Географија на Јапонија

Знаете ли дека Јапонија може да биде многу опасно место? Три од тектонските плочи кои ја формираат земјината кора се спојуваат во нејзина непосредна близина. Истите често се придвижуваат една кон друга, предизвикувајќи земјотреси. Илјадници земјотреси ја погодуваат Јапонија секоја година. Јапонија е монархија, со најдолг континуитет меѓу монархиите кои постојат денес. Првото забележано споменување … Continue reading »