ЛЕГО и Војна на Ѕвездите низ фотографска приказна

ЛЕГО и Војна на Ѕвездите низ фотографска приказна

По премиерата на првиот филм од серијалот „Војна на Ѕвездите“ во мај, 1977 година, беа потребни шест месеци за тој да пристигне во Финска. Финскиот илустратор и дизајнер Веса Лехтимаки имал 10 години кога за прв пат го гледал на големото платно во историскиот театар Савој во Хелсинки. Тој вели дека двата најголеми моменти од неговото … Continue reading »
Татуин – местото каде израсна Лук Скајвокер

Татуин – местото каде израсна Лук Скајвокер

Татуин Местото каде Лук Скајвокер израсна и каде неговиот татко Анакин застана на патот на џедаите во филмската сага „Војна на Ѕвездите“, денес го голта пустината во Тунис. 90 метри широк песочен ѕид во форма на полумесечина и се заканува со затрупување на сценографијата за филмот Војна на Ѕвездите, Епизода 1: Фантомската закана. Голем дел од сценографијата, … Continue reading »