Нордиска верзија на Хари Потер?

Нордиска верзија на Хари Потер?

Британската писателка Ј. К. Роулинг, најави цела низа нови училишта кои постојат во магичниот универзум на Хари Потер. Основани се единаесет престижни волшебнички училишта низ светот, заедно со помали и поскромно регулирани институции, од кои не речиси сите се регистрирани од соодветно Министерство. Доколку сте во потрага по волшебничко училиште во ваша близина, едноставно испратете … Continue reading »
Квидич

Квидич

Квидич е натпреварувачки спорт од волшебниот универзум на Хари Потер. Тој е доста груб спорт, но мошне популарен. Го играат волшебниците и вештерките. Натпреварите се играат помеѓу два тима. Секој тим има седум играчи кои летаат на метли: тројца бркачи, двајца буткачи, еден чувар и еден трагач. Играта се игра со четири топки. Целта е … Continue reading »