Можат ли пливачите да дехидрираат?

Можат ли пливачите да дехидрираат?

Скок во вода, за време на топол летен ден. Одлично чувство! Веднаш штом се фрлиме во водата, телото започнува одеднаш да се освежува. Но, доколку сме дел од пливачки тим, водата не секогаш ни се чини толку освежителна и забавна како во моменти на забава. Натпреварувачкото пливање е многу енергична форма на вежбање. Тоа станало … Continue reading »