Björk | Notget – поместување на границата на чудното

Björk | Notget – поместување на границата на чудното

Позната по создавање на единствени аудио-визуелни искуства, Бјорк го издаде новото видео за „Notget“. Се разбира, виртуелната реалност и уникатноста се присутни. Визуелно, нејзиниот најнов албум „Vulnicura“, е експерименти со најсовремена технологија – креации што можеби посоодветно би се гледале во уметничка галерија, одколку на вашиот лаптоп или телефон за време на пауза и опуштање. … Continue reading »
Бјорк: „Во Исланд не одиме во црква – одиме на прошетка“.

Бјорк: „Во Исланд не одиме во црква – одиме на прошетка“.

Согласно меѓународниот статус на ѕвезда, во животот на Бјорк би требало да очекуваме голема придружба, фанфари, куќни помошници. Но, таа вели: Не, навистина не сме такви во Исланд. Тоа е место каде доколку појдете во геотермалните бањи, би можеле да го начекате премиерот, гол под туш. Не постои хиерархија. Во секое семејство може да постои … Continue reading »
Песна: Ох, толку е тивко

Песна: Ох, толку е тивко

Оригинален насов: It’s Oh, So Quiet (1951) Жанр: џез, свинг Изведувач: Бети Хутон, Бјорк „It’s Oh, So Quiet” е песна од американската пејачка Бети Хутон, изведена во 1951 година. Таа и тогаш била преработка на германската песна „Und jetzt ist es still“, изведена од Хорс Винтер во 1948 година, со музика напишана од австрискиот композитор Ханс Ланд и германскиот тесктописец, … Continue reading »