Бумеранг

Бумеранг

Сте виделе ли како бумерангот, фрлен високо во небото, лета и повторно се враќа назад? Тоа е главната задача на бумерангот- секогаш да се враќа назад. Но, не секој бумеранг се враќа назад. Како ли тогаш би го нарекле тој бумеранг кој не се враќа назад? Првиот бумеранг бил направен пред илјадници години и служел … Continue reading »