Факториел

Факториел

n n! 0 1 1 1 2 2 3 6 4 24 5 120 6 720 7 5040 8 40320 9 362880 10 3628800 15 1307674368000 20 2432902008176640000 25 15511210043330985984000000 50 3,04140932… · 1064 70 1,19785717… · 10100 450 1,73336873… · 101 000 3249 6,41233768… · 1010 000 25206 1,205703438… · 10100 000 Ви значат ли … Continue reading »
Судоку сложувалка

Судоку сложувалка

Сложувалките се омилено хоби на луѓе од сите возрасти. Некои луѓе со нетрпение чекаат да ги отворат дневните весници и да ги решаваат крстозборките за време на појадокот. Една од најпопуларните сложувалки на денешницата се вика Судоку. Судоку е сложувалка која се состои од 81 поле. Оваа логичка игра е во облик на квадратна решетка. … Continue reading »