Родниот крај на браќата Грим – Килијан Шонбергер

Родниот крај на браќата Грим – Килијан Шонбергер

Си бил еднаш еден фотограф по име Килиан Шонбергер и иако не е лик од нашите омилени бајки и приказни, неговите мошне реалистични фотографии предат вонземски фантазии. Работејќи во Келн, Германија, сопствениот двор на овој фотограф и останатата околина, му послужиле како извор за неговата фото серија „Родниот крај на браќата Грим“, снимајќи ги шумските … Continue reading »
Дистописки град инспириран од браќата Грим

Дистописки град инспириран од браќата Грим

Доколку подобро обрнеме внимание, би забележале дека скоро секоја градба во наша непосредна близина раскажува своја приказна. Секоја има своја нарација за своето потекло, како и за причината поради која била изградена. Архитектот Томас Хилиер, заедно со својот партнер Паскал Бронер,го основале архитектонско студио „FleaFolly“ во Лондон, со цел да ја истражат улогата на нарацијата … Continue reading »