Куќата на Црно и Бело

Куќата на Црно и Бело

Куќата на Црно и Бело е голем храм кој се наоѓа во слободниот град Бравос, Есос. Посветен е на Богот со многуте мица. Храмот лежи на мал остров во лагуната на Бравос. Иако до него може да се дојде со чамец од главното копно на градот, островот е прилично напуштен. Што треба да знаете за … Continue reading »
Религиите на Есос

Религиите на Есос

За разлика од Вестерос, на источниот континент Есос, од другата страна на Тесното Море (Narrow Sea), постојат голем број на локални религии, но исто така и религии кои се широко распространети и зафаќаат големи географски површини. Разновидноста е до тој степен голема, што во секој од посебните градови во Заливот на Робовите (Slaver’s Bay), можат … Continue reading »