Како се создава чајот?

Како се создава чајот?

Додека Англичанецот, во текот на годината, просечно конзумира околу 5 килограми чај, останатите европски народи го пијат во значително помали количества. Најголемите конзумери на чај во светот се, секако, Кинезите – кај нив чајот се пие веќе 4 000 години. Чајот што расте во Кина, одамна е култивиран и никаде не расте како диво растение. … Continue reading »