Cinedays #13:  „Белите ноќи на поштарот“ – Андреј Кончаловски

Cinedays #13: „Белите ноќи на поштарот“ – Андреј Кончаловски

Оригинален наслов: „Belye nochi pochtalona Alekseya Tryapitsyna“ 90 минути – Драма Премиера: 14 ноември 2014 – Cinedays Режија: Аndrey Konchalovskiy Улоги: Aleksey Tryapitsyn, Irina Ermolova, Timur Bondarenko, Viktor Kolobkov, Viktor Berezin Дејствие: Изолирано село на далечниот север во Русија е поставката за „Белите ноќи на поштарот“, на Андреј Кончаловски – фантастичен долгометражен филм, прикажан преку реалноста на група вистински локални жители кои го претставуваат … Continue reading »