Carnage Dominion во живо на Канал 103

Carnage Dominion во живо на Канал 103

Недела, 22 јуни. 22 часот Во најновото издание на радио серијалот Ако никој не свири… во глувата соба на Канал 103 концерт ќе одржи скопскиот метал бенд Carnage Dominion. Овој состав постои од 2008 година и зад себе има скромна дискографија од  два самостојно издадени синглови. Жанровски покриваат повеќе стилови од спектарот на т.н. „екстремен … Continue reading »
„Некои девојки“ – нова домашна компилација

„Некои девојки“ – нова домашна компилација

Македонската алтернативна музичка сцена деновиве со уште едно пријатно изненадување. Станува збор за новата музичка компилација во издание на Ако никој не свири и Младински Културен Центар – Скопје, симболично насловена „Некои девојки“. Промоцијата на истата е закажана за сабота, 22 март, 2014 година. На компилацијата се поместени 15 композиции од домашни артистки и групи … Continue reading »
Leitmotif во живо на Канал 103

Leitmotif во живо на Канал 103

Недела, 2 март. 22 часот ::: Во најновото издание на радио серијалот Ако никој не свири… во глувата соба на Канал 103 концерт ќе одржи младиот скопски состав Leitmotif. Со „километража“ од само неколку месеци зад себе, Leitmotif се наметнаа како миленици на независната сцена, најмногу благодарејќи на силнотo дебитантско издание „Luminescence“, реализирано во соработка со Gorilla 92 Records. … Continue reading »
Jazz o’nicк Duo во живо на Канал 103

Jazz o’nicк Duo во живо на Канал 103

Недела. 23 февруари, 22 часот :::: Продолжува радио серијалот Ако никој не свири…во живо на Стотројка. Оваа недела, глувата соба на Канал 103 е резервирана за Џезоник Дуо. Тоа се Никола Дрвошанов на бас гитара и електроника и Јордан Колевски на труба. Басистот Никола Дрвошанов кон средината на 2011 година започнува со соло настапи под … Continue reading »
Conquering Lion во живо на Канал 103

Conquering Lion во живо на Канал 103

Недела, 19 јануари, 22 часот  :::: Оваа недела во рамките на радио серијалот Ако никој не свири, во живо на Стотројка ќе настапи тетовскиот реге колектив Conquering Lion. Conquering Lion е реге/даб бенд од Тетово, кој своето творештво го започнува во април 2007. Во октомври 2009 бендот го издава својот прв албум едноставно насловен како … Continue reading »
Поклон! во живо на Канал 103

Поклон! во живо на Канал 103

Недела, 1 декември, 22 часот Уште една концертна премиера во радио серијалот Ако никој не свири.. во живо на Стотројка. Оваа недела во глувата соба на Канал 103 ќе настапи новиот музички проект, насловен Поклон! Поклон! е креативна дружба на неколку музичари и уметници, веќе добро познати на македонската културна сцена: Владимир Лукаш (гитара); Вук … Continue reading »
Електро култура во живо на Канал 103

Електро култура во живо на Канал 103

Недела, 24 ноември, 22 часот   Во најновото продолжение на радио серијалот Ако никој не свири, оваа недела во глувата соба на Канал 103, ќе се случи премиерното концертно претставување на култниот музички проект Електро култура. Електро култура е соло проект зад кој стои Владимир Муратовски Диво – панкер, социјален поет од скопскиот асфалт и неуморен хроничар на македонската … Continue reading »
Culture Development во живо на Стотројка

Culture Development во живо на Стотројка

Недела, 27 октомври, 22 часот. Во најновото продолжение на радио серијалот Ако никој не свири.. во живо на Стотројка, оваа недела во глувата соба на Канал 103 ќе свири младиот скопски бенд Culture Development. Culture Development постојат од декември 2011-та година. Членови на бендот се Алек Костенаров (вокал; бас гитара), Александар Макаловски (гитара; вокал) и … Continue reading »