Трагачи по возбуда

Трагачи по возбуда

Среде пустински пејзаж, група млади луѓе уживаат во возвишени глетки и бараат нови возбудливи начини за повеќе адреналин во крвта. За да го постигнат тоа, трагачите по возбуда поставиле огромен хамак на повеќе од 120 метри височина над пустинското тло. Својата џиновска лежалка тие ја нарекуваат Mothership Space Net Penthous. Слеклајнерите (одачи по јаже) се движат … Continue reading »
Најлудата лулашка во светот

Најлудата лулашка во светот

Во потрага по адреналин, љубителите на екстремните спортови постојано смислуваат нешто ново. Оваа луда лулашка е нешто што  го крева адреналинот и ги одушевува сите авантуристи. Поставена е на 2600 метри надморска висина. Се наоѓа во Еквадор и иако падот од неа би значел дефинитивна смрт, лулањето со совршен поглед на планини, над провалија, ги … Continue reading »