Камуфлажа, Автопортрети

Камуфлажа, Автопортрети

„Somewear’’ се серија на автопортрети кои се борат со идејата на идентитетот, создадени од аргентинската модна фотографка Lucia Fainzilber.  За да ја креира оваа чудесна камуфлирана уметност, таа се фотографира себеси облечена во парчиња кои се совпаѓаат со боите и дезените на позадината. Дали облеката е нешто што го користиме за да се скриеме зад … Continue reading »