Тимот на авганистански велосипедистки, ги руши родовите бариери!

Тимот на авганистански велосипедистки, ги руши родовите бариери!

„Велосипедот има многу повеќе придонесено во еманципацијата на жените, за разлика од сé останато во светот. Тој им дава на жените чувство на слобода и самостојност. Во моментот кога седнува  на седиштето, таа е сигурна дека ништо не може да и наштети. И така заминува на велосипедот, отсликувајќи слободна и неограничена женскост“. Сузан Антони Но, … Continue reading »