Добредојде во училиштето за вештини и мудрости - „Никулец“.

 

Истражуваме, вистински им се восхитуваме на сведоштвата, магиите и мистериите и учиме од најдобрите.

Училишниот РАЗГЛАС секојдневно одекнува низ училишните холови и училници, информирајќи ги учениците за часовите и предавањата на професорите и за сите останати новости.

Училишниот РАСПОРЕД го има централното место во училишниот хол и е главен информатиор за текот на часовите и предавањата на професорите.

Училиштето „Никулец“ е изградено од најдобрите директори и професори на сите времиња. Во училишниот ЛЕГЕНДАРИУМ ги откриваме нивните необични и изненадувачки приказни.

Училишната СЕКРЕТАРКА, г-ѓа Пандора Прут, е првата секретарка во училиштето. Доколку имате нешто нејасно обратете и' се - таа ги има одговори.

Ова не е прилика за долги говори, затоа истражувајте, замислувајте, смејте се, споделете, создавајте, учете,  напредувајте!

open close

Спортски вештини

Спортски вештини

Проф. Нг Муи

Секој може да се откаже – тоа е најлесното нешто. Но, да успее да додржи тогаш кога сите очекуваат дека се ќе се распадне – тоа е вистинска сила. Таа не доаѓа од физичкиот капацитет. Таа доаѓа од нескротливата желба. Една тибетска поговорка вели: „Дури и поразот користете го како извор на сила“. Без разлика … Continue reading »
Read details