Добредојде во училиштето за вештини и мудрости - „Никулец“.

 

Истражуваме, вистински им се восхитуваме на сведоштвата, магиите и мистериите и учиме од најдобрите.

Училишниот РАЗГЛАС секојдневно одекнува низ училишните холови и училници, информирајќи ги учениците за часовите и предавањата на професорите и за сите останати новости.

Училишниот РАСПОРЕД го има централното место во училишниот хол и е главен информатиор за текот на часовите и предавањата на професорите.

Училиштето „Никулец“ е изградено од најдобрите директори и професори на сите времиња. Во училишниот ЛЕГЕНДАРИУМ ги откриваме нивните необични и изненадувачки приказни.

Училишната СЕКРЕТАРКА, г-ѓа Пандора Прут, е првата секретарка во училиштето. Доколку имате нешто нејасно обратете и' се - таа ги има одговори.

Ова не е прилика за долги говори, затоа истражувајте, замислувајте, смејте се, споделете, создавајте, учете,  напредувајте!

open close

Директори

Директори

Директор Никулец

Бидете подготвени за време кога ќе треба да одберете меѓу она што е лесно и она што е правилно. Светот е навистина полн со опасности и има многу мрачни места, но сепак постојат и нешта кои се убави. Иако во многу земји љубовта е денес помешана со тага, таа така поголема и расте. Има нешто … Continue reading »
Read details
Директори

Роксана Мулиер

Доаѓа време кога за секое додатно знаење ќе забораваме нешто што претходно сме го знаеле. Баш затоа, од огромна важност е да немаме бескорисни факти кои ги излитуваат полезните. Штом дознаете како времето и искуството да го искористите, посебни кажете дека сте! Млади сте и да грешите способни, но среќни секогаш дозволете да бидете. Она … Continue reading »
Read details