Добредојде во училиштето за вештини и мудрости - „Никулец“.

 

Истражуваме, вистински им се восхитуваме на сведоштвата, магиите и мистериите и учиме од најдобрите.

Училишниот РАЗГЛАС секојдневно одекнува низ училишните холови и училници, информирајќи ги учениците за часовите и предавањата на професорите и за сите останати новости.

Училишниот РАСПОРЕД го има централното место во училишниот хол и е главен информатиор за текот на часовите и предавањата на професорите.

Училиштето „Никулец“ е изградено од најдобрите директори и професори на сите времиња. Во училишниот ЛЕГЕНДАРИУМ ги откриваме нивните необични и изненадувачки приказни.

Училишната СЕКРЕТАРКА, г-ѓа Пандора Прут, е првата секретарка во училиштето. Доколку имате нешто нејасно обратете и' се - таа ги има одговори.

Ова не е прилика за долги говори, затоа истражувајте, замислувајте, смејте се, споделете, создавајте, учете,  напредувајте!

open close

Астрономија

Астрономија

Проф. Изар

Големината и староста на Космосот одат над нашите обични сфаќања.  Изгубен во бескрајноста и вечноста, лежи нашиот малечок планетарен дом. Од космичка перспектива, повеќето човечки грижи се чинат безначајни, дури и ситни. Нашата иднина зависи од тоа колку добро го познаваме овој Космос, каде пловиме како прашинка во утринското небо. Тој е сé што е, … Continue reading »
Read details